Andulína
Doba přípravy
40 minut
Obtížnost
     

Netradiční koprová omáčka s Free style

No votes yet

Ingredience

2 balení RACIO Free style kopr a smetana
500 g hovězího masa
150 ml mléka
500 ml hovězího vývaru
250 ml smetany na vaření
3 ks mrkve
2 ks petržele
1/4 celeru
1 ks cibule
1 strožek česneku
svazek čerstvého kopru
kus petrželové nati
3 lžíce másla
4 lžíce hladké mouky
2 lžičky krystalového cukru
2 lžičky citronové šťávy
2 ks bobkového listu
900 g brambor
1 špetka soli
1 špetka pepře
Postup přípravy

Hovězí maso umyjeme, ve větším hrnci zalijeme vodou, přidáme celý pepř, bobkový list a vaříme asi 40 minut. Přidáme očištěnou mrkev, petržel, celer, cibuli, česnek a svazeček petrželové natě. Vaříme, dokud není hovězí maso měkké. Maso vyjmeme a odložíme na teplé místo, z vývaru odlijeme půl litru, který použijeme k přípravě koprové omáčky. Zbytek vývaru a zeleninu můžeme použít k přípravě polévky. Hovězí maso s vývarem si můžeme připravit i den předem.
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou zásmažku, kterou zalijeme mlékem a metličkou dobře promícháme, aby se nevytvořily hrudky. Přilijeme hovězí vývar, přimícháme a vaříme asi 20 minut. Přilijeme smetanu, dochutíme cukrem, solí, a citrónovou šťávou. Kopr umyjeme, najemno nasekáme, přidáme do omáčky a už jen krátce povaříme. Hovězí maso nakrájíme na větší kostky a dáme prohřát do omáčky.

Jídlo podáváme s pyramidkou protlačených brambor s čerstvým koprem, prokládaných free style kolečky s RACIO free style s příchutí kopru a smetany.

Počet porcí
6

Podobné recepty

Reklama

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.