Greguša
Doba přípravy
60 minut
Obtížnost
     

Bramboračka skleněná

No votes yet

Ingredience

3 větší brambory
1 větší mrkev
1 větší petržel
kousek celeru
1/4 malé kapusty
1/4 malého květáku
1 cibule ø 5 cm
2 stroužky česneku
1 pol. lžíce másla
kelímek suš. hub
1 koska masoxu
1 lžička kmínu
sůl
celerová nať
Maggi
Postup přípravy

Nakrájíme nadrobno kořenovou zeleninu (mrkev, petržel), kousek celeru v celku (ten po uvaření vyndáme) a dáme vařit s nakrájenými bramborami, přidáme sůl, kostku ”MASOXU”, kmín a čerstvé nebo mražené houby (mohou být i sušené, ty je dobré předem namočit). Přidáme nakrájenou kapustu a květák rozebraný na růžičky. Když je zelenina měkká přidáme usmaženou cibulku na másle do, které se přidá před koncem smažení nadrobno nakrájený nebo prolisovaný česnek. Nakonec dochutíme celerovou natí a Maggi.

Nakonec jedna drobná vychytávka. Polévku necháme na sporáku na minimu probublávat a ještě vroucí plníme do OMNIA sklenic, ihned uzavřeme a poklopíme na cca 5 minut dnem vzhůru. Pak je necháme vychladnout a uložíme do chladničky. Jednak takto vydrží v pořádku i několik týdnů a za druhé se tak i dobře přepravuje třeba na chatu atp.

Počet porcí
9 až 10 porcí

Podobné recepty

Reklama

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.